MAASTA – PUUSTA- TULESTA

Panu Koskimies ja Mika Rautasaari
MAASTA-PUUSTA-SAVESTA
( puuveistoksia – kalusteita – keramiikkaa )
1.8. – 1.9.2019

Panu Koskimies

Olen jyväskyläläinen kuvanveistäjä, jonka lempimateriaali on puu. Pikkupoikana jo mielipuuhiani oli kaarnaveneiden veisto mummolan saunanportailla. Yläasteikäisenä vaikutuin Keski-Suomen museolla Kain Tapperin hevosenkallo veistoksista, myöhemmin Veikko Hirvimäen upeasta shamanistisesta tuotannosta. Minusta on hienoa saada kuulua osana tähän kulttuurin ikiaikaiseen ketjuun. Älkää kysykö minkä kokoisena lenkkinä, se ei ole kiinnostavaa – yhteys on.
Veistoksia syntyy myös kivestä ja savesta, pidän myös maalaamisesta ja grafiikan teosta.  Viimevuodet ovat kuitenkin hurahtaneet etupäässä dreijan äärellä työskennellen, Pa-Ko art toiminimellä valmistan korkealaatuista käyttötaidekeramiikkaa.

Mika Rautasaari (Kuohu)

Olen puuseppä ja piensahuri, joka uskoo, että ikiaikanen tapa hankkia tarvepuut lähimetsistä eri puulajien ominaisuuksia hyödyntämällä on sekä mielekästä, että suorastaan välttämätöntä, kun avohakkuiden, resurssien ylikulutuksen ja kertakäyttökulttuurin aiheuttamia vahinkoja joskus tulevaisuudessa yritämme korjata.

Esillä on muutama lähipuista tehty huonekaluprototyyppi, joissa olen kokeillut rakenteita, muotoilua, pintakäsittelyjä ja näyttävien puuyksilöiden käyttöä. Nämä näyttelykalusteet ovat ensiaskeleita tavoitteessani kehittää nykyaikaisen lähipuusepänverstaan valmistukseen soveltuvia lähipuukalusteita ja -esineitä, jotka tulevatkin sukupolvet hyväksyvät.

Kommentoi

Vastaa