Kootut teokset SimoHeikkilä

KOOTUT TEOKSET

Simo Heikkilä

5.6.- 4.7.2021

Sanapari kootut teokset on tuttu ilmaisu kirjallisuudesta ja musiikista. Englanninkielinen versio sanaparista on ”Completed Works” eli valmiit teokset tai päättyneet työt. Oma tulkintani on arkisempi. Lähes kaikki suunnittelemani esineet on koottu erilaisista komponenteista, heloista ja ruuveista. Sitä paitsi monet huonekalut kuljetetaan osina ja kootaan paikalla. Englanninkielinen nimi voisi tässä yhteydessä olla siis ”Assembled Works”.

Näyttelyn nimi sallii myös jonkun vanhemman työn mukaan ottamisen. Varsinkin kun kutsu sen pitämiseen tuli täydellisenä yllätyksenä ja tietenkin mieluisana sellaisena, ilman että budjettia näyttelyn tekoon oli.

Olen ottanut mukaan huonekalujen lisäksi joukon puisia valaisimia joita olen viimeaikoina kehitellyt ja joista osa on ollut esillä Tallinnan Designmuseossa 2019.

Näyttelyarkkitehtuurista on muodustunut minulle tärkeä työsarka. Näyttelyn suunnittelussa on kiehtovaa sen tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin rakennekokeiluihin. Pelkistetty ja rehellinen materiaalien valikoima yhdistettynä harkittuun tilanjakoon ja yleisen sommittelun periaatteisiin johtavat yleensä onnistuneeseen lopputulokseen, jossa esiteltävä asia näyttelee pääosaa.

Näyttelylläni on myös pieni pedagoginen näkökulma. Mukana on PAD ja SAD (Pencil-aided Design ja Scissors-aided Design) tekniikalla tekemiäni 1:1 luonnoksia ja sepän pajoihin tarkoitettuja viivapiirustuksia jotka olen toteuttanut suoraan kovalevylle. Käyttämäni 3 mm rautakaupan kovalevyt poikkeavat tietotekniikassa käytetyistä kovalevyistä siinä että niiden päällä voi seppä huoletta kävellä, mitata ja hitsata.

Hyrkkölässä 4.6.2021

Simo Heikkilä

Mestariluokka -kesätilassa

Höyry-gallerian kesätila

MESTARILUOKKA
5.6.- 4.7.2021

Höyry-galleria juhlavuoden näyttelyt jatkuvat myös kesätilan näyttelytilassa, jossa avautuu vuoden toinen näyttely.

Pyysimme kuvataiteilija Johanna Mäkitaloa näyttelyn kuraattoriksi ja hän kokosi näyttelyn keskisuomalaisista taiteilijoista.
Toki valittuun ryhmään kuuluisi monta muuta hienoa keskisuomalaista taitelijaa, mutta joskus ihminen joutuu tekemään valintoja.


Valitut taiteilijat;
Eila Kinnunen, Eino Viikilä, Jaakko Valo, Pertti Karjalainen, Päivi Reiman,
Virpi Lehto, Tuomo Blomqvist

Jo näyttelyn nimikin sen kertoo: kaikki kutsutut taiteilijat ovat mestariluokkaa; ikä vähintään 60 ja ammattilaisuus huipussaan.
Koronasynkistely saa nyt loppua ja ilo ja väri tulla näkyväksi. Kesä ja juhlat alkakoon!

Näyttelyn kuraattori kuvataiteilija Johanna Mäkitalo