Kootut teokset SimoHeikkilä

KOOTUT TEOKSET

Simo Heikkilä

5.6.- 4.7.2021

Sanapari kootut teokset on tuttu ilmaisu kirjallisuudesta ja musiikista. Englanninkielinen versio sanaparista on ”Completed Works” eli valmiit teokset tai päättyneet työt. Oma tulkintani on arkisempi. Lähes kaikki suunnittelemani esineet on koottu erilaisista komponenteista, heloista ja ruuveista. Sitä paitsi monet huonekalut kuljetetaan osina ja kootaan paikalla. Englanninkielinen nimi voisi tässä yhteydessä olla siis ”Assembled Works”.

Näyttelyn nimi sallii myös jonkun vanhemman työn mukaan ottamisen. Varsinkin kun kutsu sen pitämiseen tuli täydellisenä yllätyksenä ja tietenkin mieluisana sellaisena, ilman että budjettia näyttelyn tekoon oli.

Olen ottanut mukaan huonekalujen lisäksi joukon puisia valaisimia joita olen viimeaikoina kehitellyt ja joista osa on ollut esillä Tallinnan Designmuseossa 2019.

Näyttelyarkkitehtuurista on muodustunut minulle tärkeä työsarka. Näyttelyn suunnittelussa on kiehtovaa sen tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin rakennekokeiluihin. Pelkistetty ja rehellinen materiaalien valikoima yhdistettynä harkittuun tilanjakoon ja yleisen sommittelun periaatteisiin johtavat yleensä onnistuneeseen lopputulokseen, jossa esiteltävä asia näyttelee pääosaa.

Näyttelylläni on myös pieni pedagoginen näkökulma. Mukana on PAD ja SAD (Pencil-aided Design ja Scissors-aided Design) tekniikalla tekemiäni 1:1 luonnoksia ja sepän pajoihin tarkoitettuja viivapiirustuksia jotka olen toteuttanut suoraan kovalevylle. Käyttämäni 3 mm rautakaupan kovalevyt poikkeavat tietotekniikassa käytetyistä kovalevyistä siinä että niiden päällä voi seppä huoletta kävellä, mitata ja hitsata.

Hyrkkölässä 4.6.2021

Simo Heikkilä