Avajaiset – Juha Tammenpää

Avajaiset 29.6. – Juha Tammenpään- Ilmakuivattu pyhimys

Näyttelyn avajaiset la 29.6. klo 12-15 
Tervetuloa tapaamaan taiteilija!

Juha Tammenpää
ILMAKUIVATTU PYHIMYS
29.6.–28.7.
Vaasalaistaiteilija Juha Tammenpään toinen näyttely Höyry-galleriassa avautuu 29.6.2019.  Tämä näyttely poikkeaa edellisestä siten, että erityisesti graafikkona tunnettu Tammenpää asettaa tällä kertaa grafiikan lisäksi näytteille myös isokokoisia akryylimaalauksiaan. Maalaukset ovat syntyneet jo vuosina 2010-2011, jolloin taiteilijalla oli iso 30-vuotisjuhlanäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa.

Juha Tammenpää on koko jo yli 30 vuotta kestäneen taiteilijanuransa ajan tuottanut grafiikan rinnalla guassi-kollaaseja. – Talvi on minulle grafiikan teon aikaa. Grafiikanteko on keskittymistä vaativaa puurtamista. Kesällä on mukava irrotella ja työskennellä kevyempien materiaalien parissa, jopa ulkona. Materiaaleja haenkin usein luonnosta, kertoo Tammenpää.

Nyt nähtävä näyttely kantaa nimeä Ilmakuivattu pyhimys. Kesägalleriassa on nimiteoksen lisäksi nähtävillä kymmenkunta kookasta maalausta. – Kesägallerian mainio tila on omiaan näille maalauksille, iloitsee Tammenpää. Maalaukset edustavat Tammenpäälle ominaista huumorintäyteistä, satiirista, mutta paikoin myös lyyristä kuvakerrontaa. Höyry-gallerian yläkerta täyttyy parinkymmenen grafiikanteoksen kokonaisuudesta, joka edustaa taiteilijan tuotantoa kolmelta viimeiseltä vuodelta.

Kommentoi

Vastaa