Galleria

Lokakuu

Jarmo Koponen
PUUPIIRROKSIA
5-10.-31.10.2021

Etsin taiteesta haasteita ja yllätyksiä. Ne ovat olleet lähtökohta myös tämän näyttelyn töiden tekoon. MIten tehdä ja esittää suurikokoisia puupiirroksia? Puupiirroksen monet tekovaiheet ja intuitiivinen tapani kaivertaa puuta taas takaavat, että täsmällistä lopputulosta on aina mahdoton ennustaa.

Tämä yllätyselementti on pitänyt yllä kiinnostukseni grafiikan menetelmiin, mutta samalla olen siirtynyt tekemään vedoksia jotka usein poikkeavat toisistaan perinteisen grafiikan tapojen vastaisesti. Jokainen versio on oma työnsä. Painopiste ei ole yrittää kontrolloida lopputulosta, vaan antaa materiaalien ja teko prosessin jättää jälkensä lopullisiin vedoksiin. Maalauksen yhdistäminen teoksiin on luonteva jatke tälle kehitykselle.

Vaikka kuvaan tässä näyttelyssä ihmisiä lähipiiristäni muotokuvan omaisesti, olen ollut kiinnostunut ihmiskasvojen esittämisestä yleisesti puupiirroksen keinoin. Teoksen edistyessä kiinnostukseni siirtyy näköisyydestä mahdollisimman monipuolisen painojäljen luomiseen. Teosten suuri koko mahdollistaa niiden tutkimisen lähietäisyydeltä abstraktiin tapaan. PIenemmissä töissäni olen myös alkanut tutkia värin käytön mahdollisuuksia.

Jarmo Koponen

www.jarmokoponen.com


2021 Näyttelykalenteri